Langebrug 41, 2311 TH Leiden


Eva de Visser | Iconen

Het werk van Eva de Visser sluit aan op de traditie van de klassieke schilderkunst. Maar de vrijheid waarmee de inspiratiebronnen worden aangesproken is ontegenzeggelijk hedendaags. Bijvoorbeeld de werken, waarin figuren worden geabstraheerd van hun omgeving door de toepassing van bladgoud. Wezens uit de 21 eeuw –soms in poses uit de antieke oudheid– gefixeerd als in een icoon. Ook maakt zij werken waarin een lossere toets, een verfijnde streek en een zekere ruigheid samengaan. De kleuren zijn warm, maar meestal is er ook een duisternis. Want wat van waarde is voor mensen, wordt altijd bedreigd door vergankelijkheid. Zo balanceert de kunst van Eva de Visser tussen eeuwigheid en moment. 

evadevisser.nl 


Maynie Malan | Mobile kunstobjecten

Maynie Malan is Zuid-Afrikaanse, geboren in Johannesburg. Zij groeide op in Randburg en verwierf in haar geboortestreek bekendheid als kunstenaar. In 1991 vertrok ze naar Europa om meer inspiratie op te doen. Vanuit haar levenservaring en eigenzinnige visie op het leven groeide een geheel eigen stijl. Haar creaties genieten internationale belangstelling en zijn verkocht in vooraanstaande galerieën te Londen, Nederland, Luxemburg en Duitsland.

Maynie Malan werkt met goud, zilver, edelstenen en natuurlijke elementen. Zij vindt het een "liefdevolle taak" om deze elementen te combineren tot een uniek kunstobject, dat ook schitterend is om te dragen.

mayniemalan