Langebrug 41, 2311 TH Leiden

Barbara Falke-Meijer

In 2013 startte Barbara haar gastvrije "Atelier De Zilverling", haar werkplaats annex galerie, waar zij haar unieke sieraden samen met de werken van andere kunstenaars exposeert.  

Barbara kiest bewust voor handgemaakte eigentijdse maar ook eigenwijze sieraden. De kunstzinnige expressie staat voorop. Haar multidisciplinaire opleiding en handvaardigheid komen -bij het ontwerpen en vervaardigen van haar creaties volgens haar eigen esthetische opvattingen- tot uitdrukking in een loepzuiver oog voor details, en een originele toepassing van allerhande materialen en technieken. 

Na haar opleiding aan de 'MTS voor fotograffie en fototechniek Den Haag' en de ‘Höhere Graphische Bundeslehr und Versuchsanstalt Wien’ heeft Barbara enkele jaren als zelfstandig 'Meister fotograf'in Wenen gewerkt. Bij terugkomst in Nederland trad ze als fotografe in dienst bij een regionaal dagblad en het LUMC. 

Hierna vertrok zij naar de Verenigde Staten om free-lance te werken in de 'Art Department of Vanderbilt University Medical Center’ in Nashville Tenessee. Zij volgde Classes en Workshops in ‘Silk Screening en Ceramics in Cheekwood's Museum of Art’. Samen met haar gezin keerde ze weer terug naar Leiden en werkte freelance als fotografe.

Na het afronden van haar opleiding aan de Goudse school voor keramisten stortte zij zich als keramist op het ontwerpen van eerlijke en originele creaties. Haar grote passie voor ruimtelijk kunstwerk ging eerst in 2010 in vervulling na de studie Goud- en Zilversmid aan de vakschool Schoonhoven.  

Ze exposeert sindsdien regelmatig op diverse kunstmanifestaties, waar haar werk goed wordt ontvangen.